Начало | За нас

Минералкомерс АД Минералкомерс АД

За нас

"Минералкомерс" АД е единственият производител на аморфен силициев диоксид на Балканския полуостров и един от най-старите в Европа.

Процесът на производство стартира през далечната 1989 година като част от АТЗ "Агробиохим" - един от най-големите химически заводи в Югоизточна Европа. В периода на приватизация компанията променя името и собствеността си неколкократно до 2005 година когато става "Минералкомерс" АД. Дейността ни е фокусирана в производство и продажба на аморфен силициев диоксид със запазената марка "Амосил", както и натриев силикат разтвор, по-известен като водно стъкло.

Автоматизирани производствени процеси осигуряват капацитет до 10 тона на денонощие за SiO2, а за натриево водно стъкло – до 45 тона. По предварителна заявка е възможно производство и на калиево водно стъкло. Създаваме устойчиви продукти, които са безопасни за околната среда, като не спираме да инвестираме във високо технологично оборудване и съоръжения с цел намаляване на отпадъците и повишаване ефективността за нашите клиенти.

Нашите продукти

Силициев диоксид

Силициев диоксид

Аморфният силициев диоксид е естествен минерал, който изгражда 59% от земната кора и е...

Натриев силикат

Натриев силикат

Антикорозионно вещество, буферно вещество, стабилизатор против избелване...

Калиево течно стъкло

Калиево течно стъкло

Калиевото течно стъкло е една от разновидностите на течните стъкла, които по същество...